diumenge, 23 de juliol del 2017

ESCOLA D'ESTIU 2017: Setmana 4

Una tribu no deixa marxar el Sr. Xaloc de la selva!!!

Amb aquesta notícia vam començar la setmana! I el motiu? Doncs que tota una sèrie d'animals han desaparegut de la Selva a causa de la desforestació, aquesta tribu es pensa que el Sr. Xaloc sap on trobar-los i no el deixen marxar fins que els trobi. Però ell ja no sap on més buscar... i per això necessita la nostra ajuda.
Primer de tot, necessitavem saber ben bé quins animals són els que hem de buscar, i a partir d'un joc de pistes vam descobrir que es tracta del guacamai roig, l'ós peresós, el tucà i l'ós formiguer. I per saber on es poden haver amagat, calia informar-nos bé de com són, les seves rutines... D'aquesta manera vam estar segurs que:
- l'ós formiguer és nocturn, s'ha de buscar de nit allà on hi hagi caus de formigues!
- el guacamai roig si s'ha estressat pot ser que s'hagi arrencat algunes plomes i ara sigui mig gris, i que estigui a la llera del riu menjant fang perquè no li faci mal la fruita verda que mengen.
- el tucà viu dins dels arbres, en forats, però arbres molt grossos perquè només el seu bec ja pot fer 19 cm!!! Fan molt soroll i són sedentaris, per tant no es mouran del lloc on estan ara.
- el peresós viu dalt dels arbres i dorm molt, per tant segur que ha d'estar ben a prop.


Li vam enviar un correu al Sr. Xaloc explicant-li, i mentre esperavem la seva resposta, vam dedicar el dimecres i el dijous a confeccionar les nostres semarretes d'enguany!


I al vespre ens vam trobar a l'EDN per viure una aventura nocturna... i quina aventura! L'explorador ens havia contestat: havia trobat tots els animals menys un que s'havia deixat d'anotar a la llista d'animals que havíem de trobar! Però no ens deia quin animal era, només que era nocturn i tenia molta molta set. De manera que vam decidir que el buscaríem nosaltres, i sabeu a on? Per totes les fonts del voltant de l'EDN! No es va deixar veure, però vam saber que es tractava d'un mico perquè a cada font ens hi havia deixat una lletra...  Amb la missió complerta, qui va volguer va anar a dormir i qui no... ball disco!


L'endemà al matí, vam passar una bona estona amb jocs de cucanya fins que la pluja ens va confinar a dins de l'escola, però allà ens hi esperava una sessió de cinema amb crispetes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada